Asennusohjeita

Alta löydät ohjeet eri tuotteidemme oikeaopiseen asennukseen. Parhaan lopputuloksen saamiseksi suosittelemme tutustumaan ohjeisiin ennen ostamasi tuotteen asennusta.

Kyltit

Valmistamme kylttimme …..  Kyltin voi kiinnittää tasaiseen pintaan ruuvilla tai  teipillä. Voit ripustaa kyltin myös koukkuun tai seinään kylttipidikkeeseen. Ruuvi tai muuhun ripustukseen tarvittavan reiän asiakas tekee itse. Tarrakiinitykseessä voit valita kylttiin mukaan tarkoitukseen sopivan tarran.

 

 

 

Leikkuritarrat

Leikkuritarralla tehdään esimerkiksi irralliset kirjaimet ja numerot. Liimaus tehdään siirtokalvon avulla, joten kirjaimia ei tarvitse yksikerrallaan liimata. Tarra soveltuu muun muassa ajoneuvomerkintöihin, opasteisiin, ikkunoihin ja erilaisiin somistuksiin. Ulkokäyttöiältään jopa 8 vuotta kestävä, erittäin monikäyttöinen  polymeeritarra. Tarra on erittäin ohut ja siinä on pysyvä  liuotinpohjainen akryyliliima. Lukuisat värivaihtoehdot ja korkea kalvon laatu mahdollistavat tarran  käytön monissa eri kohteissa.

Tulostetarrat

Käytetään usemmiten, kun tarvitaan samaan tarraan usempaa variä tai paljon pientä tekstiä. Tarrat sopivat mainiosti lyhyt- tai pitkäaikaiseen mainontaan tai merkintään. Tilaamasi tarra voi olla haluamasi kokoinen ja muotoinen. Tarra voi olla laminoitu tai laminoimaton. Laminoitu tarra kestää kevyen hankauksen ja UV-valon aiheuttaman rasituksen usean vuoden. Laminoimattoman tarran suositeltava ulkokäyttöikä on noin vuosi. Tarra soveltuu muun muassa ajoneuvoihin, opasteisiin, ikkunoihin, erilaiseen laite ja tuote merkintään ja mainontaan.

Komar kuitupalatapetti

Asennuspinnan tulee olla tasainen, tasavärinen, puhdas ja tapetoinnille sopiva. Kuitutapetin alle soveltuvista pohjamaaleista lisätietoa maalitehtailta. Ihanteellinen asennuslämpötila on n. 20 astetta – sulje ilmastointilaitteet ja vältä vetoa. Liian nopea kuivuminen saattaa aiheuttaa rakoja saumojen väleihin.

Aseta palat ennen asennuksen aloittamista lattialle rinnakkain ja tarkista, että tuotteessa / kuviossa ei ole virheitä. Asennuksen jälkeen painovirheistä / värieroista ei voi reklamoida.

Tee vatupassia hyväksi käyttäen seinälle linjaviivat asennuksen helpottamiseksi.

Levitä telalla ja pensselillä kuitutapeteille soveltuvaa kiinnitysainetta suoraan seinäpintaan. Tasoita palat kuivalla rätillä, tapettiharjalla tai – lastalla seinään ylhäältä alas ja keskeltä reunoille ulottuvin vedoin. Palat asennetaan puskusaumaan kiinni toisiinsa. Pyyhi välittömästi saumoista / reunoista tapetin pintaan tuleva kiinnitysaine kostealla rätillä. Pidä rätti puhtaana. Älä hankaa.

Komar fototapetti (paperikuvatapetti)

Avaa päätytulppa ja poista tulpan kiinnitysniitit putkesta ennen tuotteen poistamista putkesta.

Tarkista palat kuivina. Älä koskaan sovita kuivaa palaa jo seinään kiinnitettyyn palaan ( pala vettyy liisteröidessä )

Parhaan lopputuloksen saadaksesi huolehdi, että tapetoitava pinta on sileä ja puhdas sekä vanhat tapetit hyvin poistettuna. 

Ennen ensimmäisen palan asennusta suosittelemme piirtämään tapetin linjat seinään käyttäen vatupassia tai luotilankaa. 

Keskitä foto-tapetti seinälle. Komar suosittelee aloittamaan keskimmäisestä alapalasta.  Ensimmäisen palan suoruus määrittää lopputuloksen suoruuden. 

Aseta siis ensimmäinen kuva keskelle linjaviivojen mukaan. Kiinnitä tapetti tapetointiharjalla sivelemällä ylhäältä alas ja keskeltä sivuille samalla tarkkaillen ettei tapetin alle jää ilmakuplia. 

Komar suosittelee, että palat asennetaan n. 1-2 mm limittäin, koska palat saattavat kutistua hieman kuivuessaan. 

Pyyhi mahdolliset liisteritahrat pois heti kostealla, pehmeällä ja puhtaalla kankaalla. Vältä hankausta. 

Käytä 4-8 osaisten tuotteiden mukana olevaa liisteriä. Tarkista pussista grammamäärä. 60 grammaan lisätään 1,5 litraa vettä ja 40 grammaan 1 litra vettä. 

Ilman liisteriä toimitettaville tuotteille:

Suosittelemme metyyliselluloosapohjaista jauheliisteriä. Esim. Henkel Direct, Casco glutolin normal 3434, Sandud erikoistapettiliisteri tai Kiilto erikois-mestariliisteri. 

Anna palojen vettyä liisterin levittämisen jälkeen 1-2 minuuttia, ei kuitenkaan enempää kuin 2 minuuttia.

Muuta huomioitavaa:

Varmista ennen tapetointia, ettei tapetin palojen välillä ole kohdistus tai värieroja. Mahdollinen virheellinen tuote korvataan uudella, mutta koska valmistaja ei vastaa työ- ja liisteri-kustannuksista, tuote on tarkistettava ennen sen seinälle kiinnittämistä. 

Tapetoidun seinän tulee antaa kuivua hitaasti 19-20 ℃ lämpötilassa. Huoneen tulee olla vedoton, jottei tapetti kuivu liian nopeasti. Jos tapettiin jää ilmakuplia, saumat jäävät auki tai tapetti irtoaa seinästä, ei kyseessä ole tapettivirhe, vaan johtuu em. virheellisestä kiinnityksestä, kiinnitysaineesta, alustasta, pohjamaalista tai epäsuotuisasta työolosuhteesta.